BitcoinVärlden

För er som har missat har El Salvador och Centralafrikanska republiken deklarerat Bitcoin som officiellt betalningsmedel. Fler länder är under uppsegling men idag är det vanligast att investera i Bitcoin som en tillgång.

Volatiliten i priset oror många men den långsiktiga trenden är tydlig. Kombinerar vi dem fantastiska nyheterna med förståelse om hur Bitcoin fungerar så kommer fler och fler individer, företag och nationer ansluta sig. Bitcoin moderniserar vårt finansiella system, öppnar upp för fler hållbara energilösningar och skapar styrka i pengar. Vi är påväg in i en mer rättvis ekonomisk era.

Varmt välkommen till Bitcoinskolans nyhetsbrev Bitcoinvärlden.

BitcoinCity

El Salvador var det första landet som erkände Bitcoin som lagligt betalningsmedel nu planerar presidenten Nayib Bukele att bygga BitcoinCity. Staden ska enligt Bukele finansieras med hjälp investeringar landet har gjort i bitcoin. Tidigare har El Salvador brutit Bitcoin med hjälp av energi från landets Vulkaner och samma teknik är tänkt att användas för stadens intilliggande vulkan.

Staden kommer att vara utformad cirkulärt som ett mynt med en Bitcoinstaty mitt i statsstjärnan. I staden kommer det att finnas kommersiella områden, restauranger, en flygplats samt hamn- och järnvägstjänst.

Bitcoin Brytning i direkt anslutning till en vulkan.

Bitcoin tas emot på Starbucks i huvudstaden San salvador.

Centralafrikanska Republiken

Centralafrikanska republikens parlament godkände den 27 april 2022 bitcoin som ett officiell betalningsmedel. All form av handel med bitcoin kommer inte att beskattas. Landet är fattigt men rikt på naturtillgångar som exempelvis diamanter, guld och uran.

Bitcoin kan hjälpa landet att undgå fattigdom då alla med mobiltelefon nu kan få tillgång till finansiella tjänster. Bitcoin blir en värdebevarare för invånarna.

I Afrikas hjärta hittar vi Centralafrikanska Republiken.

Presedenten Faustin-Archange Touadéra etablerar en ny ekonomisk filosofi.

Bitcoin bryttning i Norge

Norges mining industri blomstrar. Landets aktörer genererar nästan 1 % av Bitcoin hashrate. Norges energikonsumtion försörjs primärt från elen som produceras av vattenkraft. De bergrika landskapen lyckas omsätta hela 88% av landet energi, 10% kommer från vindkraften. Istället för att överskottselen ska gå till spillo så tas energi till vara på genom bitcoin brytning vilket stärker och säkrar bitcoins nätverket. Landet har möjligheten att expandera utvinning av energi från vattenkraft men kommer inte göra detta i någon större utsträckning på grund av det norska regelverket.

Datorer som bryter Bitcoin i Norge.

Norges största vattenkraftverk Vamma. 

Bitcoin Är Anti-Fragil

Bitcoin är anti-fragil vilket innebär att Bitcoin kan överleva och klara av chocker och attacker. Bitcoin säkerhetsprotokoll har gång på gång blivit utsatt för attackerad men har bara vuxit sig starkare av dem. Vi har också sätt priset falla med över 80% och Bitcoin har även då deklarerats död men ändå överlevt. Än idag så attackeras Bitcoin av media och finansiella institutioner gällandes Bitcoin existensberättigande. 

Bitcoin har visat sig vara antifragil och växer sig allt starkare för varje attack den får utstå.

Den Ultimata BitcoinGuiden är nu kostnadsfri och öppen för alla. Inget konto behövs.

Du har väl inte missat våran senaste debatt i Lund, Bitcoin grus eller Guld?